سربازان غایب

سربازان غایب

سربازان غایب

سربازان غایب

اگر به راستی موضوع بر سر ارزش نظامی یک فرد 18 ساله است، چه اصراری است که یک فرد 35 ساله به خدمت سربازی برود؟

سرلشگر حسنی سعدی در ابتدا در مورد جسارت و جرعت جوان 18 ساله صحبت می کنند و در مورد اینکه فرد 35 ساله ارزش جنگی ندارد توضیح می دهند. البته فراموش می کنند که هم اکنون افرادی با سن 35 سال یا بالاتر در نیروهای مسلح مشغول به خدمت وظیفه اجباری هستند. اگر به راستی موضوع بر سر ارزش نظامی یک فرد 18 ساله است، چه اصراری است که یک فرد 35 ساله به خدمت سربازی برود؟ به عنوان نمونه می توان به مورد سرباز وظیفه یوسف بری اشاره کرد که طبق گزارش صدا و سیما با داشتن پنج فرزند و یک نوه مشغول به خدمت در نیروی انتظامی می باشد! با توجه به صحبتهای سردار ارزش جنگی چنین فردی در زمان صلح چقدر است؟
جدا از این بحث که در جنگهای امروز ثابت شده که فرد 18 ساله داری ارزش نظامی نیست و منطقی که روی حس ماجراجویی جوانان حساب می کنند متعلق به دوران جنگ جهانی دوم است. این پرسش مطرح می شود که چرا از سربازان وظیفه در پستهای غیر مرتبت مثل خدمانی، اداری و دفتری، استفاده می شود؟ به راستی اگر هدف تقویت بنیه دفاعی و نظامی کشور است چرا نسبت به نیروهای وظیفه جوری رفتار می شود که گویی افراد بی جیره و مواجبی هستند که در هر جایی می شود از آنها استفاده کرد؟
آیا افراد 18 ساله که به گفته ایشان سه ماه (در برخی موارد 5 ماه) آموزش می بیند، که از ازاین مدت بخشی به آموزشهای دینی و سیاسی اختصاص دارد توانایی مقابله با اشرار، سارقین مسلح و ضد انقلاب حرفه ای را دارند؟
امیر سرتیپ محمودی - معاون اجرایی ارتش جمهوری اسلامی ایران - در پانزدهمین مجمع پیشگیری از وقوع جرم نیروهای مسلح استان تهران گفت: مشکلات روانشناختی، بیماری‌های روحی و روانی، ترس از سربازی یا مأموریت مرزی، عدم اطمینان در امنیت خانواده و نگرش منفی نسبت به سربازان، از جمله عوامل خودکشی سربازان است... خودزنی صرفاً مربوط به سربازان نیست و در میان پرسنل پایور هم وجود دارد. ایسنا دوشنبه 28 بهمن 1392
آیا با نیروی مسلحی که در زمان صلح در آن خودزنی! وجود دارد می توان امنیت را حفظ کرد؟ آیا در دوره دفاع مقدس در بین بسیج مردمی، یا نیروهای سپاه نمونه های از خودزنی به خاطر مسائلی که امیرسرتیپ محمودی ذکر کرد وجود داشته؟
سرلشگر حسنی سعدی در ادامه می گویند: اگر کسی غیبت کرده و حاضر نیست به سربازی بیاید، باید نیروی انتظامی این افراد را جلب کرده و برای انجام خدمت سربازی اعزام کند.
چنین اظهاراتی نشانه اختلاف نظر عمیق در سطوح بالای نیروی های مسلح کشور در مورد مسئله سربازی اجباری است.
سردار احمدی مقدم – فرمانده نیروی انتظامی عدم دستگیری مشمولان غایب را یکی از نقاط قوت نظام و نیروهای مسلح می داند. سایت خبر آنلاین - سه شنبه 18 بهمن 1390 –احمدی مقدم در حاشیه جشنواره جوان سرباز گفت: در ایران هیچ وقت کسی را به زور به سربازی نبرده اند و متاسفانه به علت ضعف اطلاعات کارگردانها و نویسندگان در برخی از فیلمهایی که ساخته می شود پستهای ایست بازرسی برای شناسایی سربازان فراری نشان داده می شود که این امر صحت ندارد.
سردار احمد مقدم – چهارشنبه 13 آذر 1392 – باید بگویم که خدمت سربازی در چشم انداز پنج ساله آینده قابل هضم نیست، سربازی دو ساله زمانی برای تربیت افرادی توانمند را نمی دهد و سربازان راهگشا نیستند.
سرلکشر حسنی سعدی در ادامه فواید خدمت اجباری وظیفه به دوران پیش از انقلاب اشاره می کنند! و می افزایند:.. نیروهایی که به عنوان بسیجی وارد سپاه شده و در جنگ حضور داشتند، در دوران پیش از انقلاب به سربازی رفته و آموزش دیده بودند.
بر خلاف گفته سردار بسیاری از نیروهای تشکیل دهنده سپاه اصلا به خدمت سربازی نرفته بودند. گروهی از آنها پیش از انقلاب دانشجو بودند، گروهی جوانانی بودند که سنشان به خدمت سربازی نمی خورد. مثل سردار کمالی. نوع آموزشهای داده شده در ارتش قبل از انقلاب نیر کاربرد چندانی در نیروهای بسیج نداشت چون اساسا ماهیت نیروی بسیج با ارتش پیش از انقلاب فرق می کرد.
لازم به ذکر است بسیاری از نیروهای انقلابی که جذب بسیج و سپاه و جهاد سازندگی و کمیته های انقلاب شدند به سربازی نرفته بودند چون نسبت به خدمت سربازی نظر مساعدی نداشتند و به اصطلاح فراری بودند.
ظاهرا این روزها تحت فشار افکار عمومی و پرسش مردم و جامعه در مورد مدت زمان و کیفیت خدمت اجباری سربازی مسئولان به هر شکل قصد دفاع و توجیح خدمت سربازی به شکل امروز را دارند.
سردار می افزایند: امروزه نتایج نشان می‌دهد هر فردی که در دوران سربازی‌اش موفق بوده، در دوران پس از سربازی و زندگی آتی نیز از مدیران موفق بوده همانطور که امروز شهردار، استاندار، وزیر و وکیل ما....
این نتایج حاصل چه آماری بوده و توسط کدام ارگان تهیه شده بماند. ولی براستی اگر خدمت سربازی چنین فوایدی دارد چرا طبق قوانین که خود نظامیان تنظیم کننده و پیشنهاد دهنده آن بوده اند فرزندان ایشان از رفتن به سربازی معاف شده اند؟ آیا کشور ما امروز با نظم نظامی اداره می شود که ایشان اینگونه سخن می گویند.

بدون شک این گونه سخنان در نزد افکار عمومی خصوصا جوانان توجیحی برای خدمت وظیفه اجباری نیست.


ارسال شده توسط اقای هدایت رمضانی

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.